Spegelwurk ambassadeur #Vanboxnaarbuitenpaard

Sinds wij verhuisd zijn naar onze locatie in Feanwâldsterwâl heb ik aan huis paarden staan. Ons vorige huis was een rijtjeshuis en daarmee niet geschikt voor een paard. Al had mijn dochter daar wel andere ideeën over 😉

De vorige eigenaar was een traditionele paardenhouder die de paarden voornamelijk op stal had en alleen in de zomer de paarden volledig op gras had staan. ’s Avonds gingen ze dan weer naar binnen.

Al een paar jaar geleden werd ik geïnspireerd door het natuurlijk houden van paarden en de basis voor een Paddock Paradise werd dan ook snel gelegd. Inmiddels hebben we het perceel zo ingericht dat de paarden 24×7 buiten zijn en zelf kiezen of ze gebruik willen maken van de stal of niet. Bovendien hebben de paarden alle ruimte om te bewegen en dat heeft invloed op hun gezondheid en conditie. Ik merk bijvoorbeeld dat overgewicht absoluut niet van toepassing is op mijn beide shetties door de bewegingsvrijheid die ze hebben.

Inmiddels is er een initiatief gestart om deze manier van het houden van paarden meer te promoten waar ik graag aan bijdraag door ambassadeur te zijn voor dit initiatief. Ik zal dan ook de komende tijd berichten verspreiden vanuit deze actie.

Meer weten over natuurlijk paarden houden en/of het principe van Paddock Paradise? Neem gerust contact met me op..