Teamsessie paardencoaching Gaastmeer

Vanochtend mocht ik een team begeleiden op de locatie van Carolien de Jong, Hynder&Ko in Gaastmeer. In het kader van teambuilding en elkaar leren kennen wilden zij graag een sessie met paardencoaching.

We begonnen met een kennismaking met elkaar en de kudde. Daarna in rust kijken naar de paarden en het delen van elkaars observaties. Welke patronen waren zichtbaar en wie is de leider in de kudde waren onderwerp van gesprek. De link naar het functioneren van een team was snel gelegd. Carolien gaf vervolgens prachtig en enthousiast toelichting op de samenstelling en gedrag van de kudde en de rol van de verschillende paarden.

Met als achtergrond het water van de Aldegaester en Flakke Brekken, bij stralend mooi weer en temperaturen van bijna 25 graden hebben zij vervolgens met elkaar en individueel ervaren hoe het is om een paard te borstelen en verzorgen. Daarna werd het tijd om de teamleden aan het werk te zetten in de paddock met een paard naar keuze.

Van eye-openers omtrent eigen gedrag naar leiderschap vanuit verbinding tot inzicht in eigen rol en kracht; iedere individuele sessie was verschillend en leverde een ander resultaat op. Veel herkenning bij de deelnemers maar ook een paar verrassingen.

Mooi was het voor mij als coach te zien hoe direct de paarden de deelnemers spiegelden.
Het was voor mij een genoegen om met dit team te werken. De open houding en de positieve feedback van de deelnemers maakte de ochtend snel verliep. Eenieder gaf aan met een mooie ervaring na afloop te vertrekken naar het logeeradres.

Wil je ook een keer een (team-)coaching ervaren. Heb je als persoon of als team een uitdaging of doelstelling waar je aan zou willen werken met de hulp van paarden? Neem dan vrijblijvend met mij contact op voor een kennismaking en de mogelijkheden.