Nieuwe uitdaging en opleiding gestart

In Augustus las ik een berichtje op een van de pagina’s die ik volg op Facebook. Het betrof een oproepje vanuit Open2Contact, een opleider van paardencoaches, waarin gevraagd werd te reageren als je interesse zou hebben om een opleiding tot trainer te volgen. Open2Contact was op zoek naar een aantal nieuwe trainers die via het bedrijf weer andere coaches zou willen gaan opleiden op basis van een ZZP-constructie.

Open2Contact biedt een jaaropleiding en een deeltijd-opleiding tot paardencoach en er was ruimte voor groei. Open2Contact heeft de opleiding gebaseerd op Motiverende Gespreksvoering in combinatie met paarden. MGV is mij niet onbekend. Ik heb al eerder via een andere opleider hierin een training gevolgd. De inzet van MVG bij het coachen is mij goed bevallen en ik heb gemerkt dat MGV dicht bij mijzelf en mijn manier van coachen ligt.

Ik besloot te reageren met een email.

Na een eerste reactie (veel belangstelling, even geduld aub), bleef het een tijdje stil. Tot mijn eigen verbazing kreeg ik in begin oktober een bericht waarin ik werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit bleek meteen een formele sollicitatie te zijn. Er was een wederzijds “klik” met de eigenaar Rosa van Veen en het gesprek verliep erg prettig, waarbij mijn interesse in het bedrijf en mijn enthousiasme met hen samen te werken alleen maar meer toenamen. Ik heb dan ook besloten om de trainersopleiding te gaan doen. Uiteraard met de ambitie om als uiteindelijk als hoofdtrainer zelf klasjes te gaan begeleiden. Ik hoop op deze manier met mijn enthousiasme en een gedegen opleiding het vak van paardencoach over te kunnen brengen en hiermee nieuwe coaches op te leiden tot vakbekwame (coach-)professionals.

Op naar een nieuwe uitdaging!