“Is dat niet zweverig?”

Mensen vragen mij wel eens “dat werken met paarden, is dat niet heel zweverig?”

Ik snap deze reactie goed.

De vraag komt vaak voort uit een stukje beeldvorming over en onbekendheid met hoe paardencoaching werkt. Daarnaast werkt een film of boek zoals ‘de paardenfluistereraar’ dit vage imago ook in de hand. Overigens niets ten nadele van deze, vooral romantische, film of de rol van Robert Redfort, maar met paardencoaching heeft dit vrijwel niets te maken.

In mijn optiek is er niets zo ‘down to earth” als het coachen met behulp van paarden. Ik werk in mijn sessies namelijk steeds vanuit de objectieve waarneming. Ik benoem wat er feitelijk gebeurt en zal nooit benoemen wat een bepaalde reactie van een paard zegt over jou. Dat weet ik namelijk helemaal niet. Ik zal je wel vragen stellen. Die vragen helpen jou om erachter te komen wat het paard wil duiden op dat moment en wat dit bij jou persoonlijk oproept.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking. Ik leg het je graag persoonlijk uit.